BİNGÖL / MERKEZ - Vali Güner Orbay Ortaokulu

Nurullah VERGİ - Müdür Yardımcısı

18.02.1990’da Bingöl’de doğdu.İlköğrenimini Bingöl Merkez Vali Güner Orbay İlköğretim Okulunda tamamladı. Liseyi Bingöl Atatürk Anadolu Lisesinde 2006 yılında tamamladı. 2011 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 2014 yılında Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı alanında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.2016 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. 2013 yılında Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünü kazandı.Şu anda son sınıfta okuyor. Öğretmenlik hayatına 2011 yılında Çavuşlar Yeni Yerleşim Ortaokulunda başladı. Daha sonra  Mardin Kızıltepe Dikmen Ortaokulu, Solhan YBO,Gazi Ortaokulu, Yeşilyurt Ortaokulu,Sultan Abdülhamit Han Ortaokulu ve İMKB Atatürk Ortaokulunda Türkçe Öğretmenliği ve Zazaca Öğretmenliği yaptı. TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Genç Mevlana Ortaokuluna müdür yardımcısı olarak çalıştı. 2022 Haziran ayında okulumuza müdür yardımcısı olarak atandı.Halen okulumuzda müdür yardımcısı olarak görev yapmaktadır.MEB tarafından okullarda okutulan 5,6,7 ve 8. Sınıf Zazaca ders kitaplarının yazar kadrosunda yer aldı.Evli ve bir çocuk babasıdır.